Bundesliga: Bayern en Dortmund winnen, Wolfsburg pakt 3 punten na ontslag Van Bommel

Bart van der Wijst • 20:04, 30-10-2021 / Laatste Update: 05:53, 08-01-2024

Bayern München heeft zich enigszins hersteld van de blamerende 5-0 nederlaag in het bekertoernooi tegen Gladbach. De Duitse kampioen won makkelijk op bezoek bij de aanstaande tegenstander van Feyenoord. Ook Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg wonnen hun wedstrijd.

Bayern was eigenlijk al na 35 minuten klaar met Union Berlin na goals van Robert Lewandowski (2) en Leroy Sané. Vlak voor rust deed Niko Giesselmann nog wat terug. Na rust zorgden Kingsley Coman en Thomas Müller voor de goals, tussentijds deed Julian Ryerson nog wat terug.

Dortmund wint zonder Haaland

Bij Borussia Dortmund, dat aanstaande woensdag tegen Ajax speelt, begon Donyell Malen op de bank. Hij zag hoe Thorgan Hazard de score opende tegen 1. FC Köln. Na 60 minuten mocht de Nederlander invallen en even later was hij getuige van de goal van Steffen Tigges: 2-0.

Wolfsburg wint na ontslag Van Bommel

Mark van Bommel zal met weinig plezier hebben gekeken naar het resultaat van zijn oude club VfL Wolfsburg. De Nederlander werd vorige week buiten geschopt en zonder hem werd zaterdag gewonnen van Bayer Leverkusen. Lukas Nmecha en Maximilian Arnold verzorgden de goals. Micky van de Ven zat 90 minuten op de bank, Wout Weghorst ontbrak nog vanwege corona.