Bundesliga: Jeremie Frimpong solliciteert naar Oranje, Frankfurt verliest dik bij Bochum

Eimert Pruis • 19:24, 08-10-2022 / Laatste Update: 22:32, 07-01-2024

Jeremie Frimpong heeft nadrukkelijk gesolliciteerd voor Oranje. De rechterwinger scoorde voor zijn club Bayer Leverkusen 2 keer. Mede dankzij Frimpong kon Leverkusen eindelijk weer eens winnen: 4-0 van Schalke 04. De vorige Leverkusen-zege in de Bundesliga was bij Mainz eind augustus.

Frimpong maakte de 2-0 en 3-0. De openingstreffer kwam op naam van Moussa Diaby en in de slotminuut scoorde invaller Paulinho nog. Vlak voor rust gaf Diaby de bal in het strafschopgebied aan Frimpong. Met een droge schuiver in de verre hoek scoorde de Ghanese Nederlander.

Diaby-Frimpong

Vlak na rust was weer het duo Diaby-Frimpong verantwoordelijk voor de beslissing in de wedstrijd. Frimpong liep goed vrij achter de verdediging en kon vrij voor doelman Alexander Schwolow raak schieten. Zo zorgde Frimpong voor een geweldig debuut van de nieuwe trainer Xabi Alonso.

Frimpong naar het WK?

De lezers van Sportnieuws.nl zijn al overtuigd, nu Louis van Gaal nog. Het is de 2e keer tijdens dit nog korte seizoen dat Frimpong 2 keer scoort in 1 wedstrijd. Ook gaf hij in de Champions League als invaller al eens 2 assists.

Nederlanders bij Leverkusen

Bij Leverkusen deed ook Nederlander Mitchel Bakker mee. Hij stond de hele wedstrijd aan de linkerkant. Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven bleven 90 minuten lang op de bank.

Frankfurt faalt bij Bochum

Verder in de Bundesliga kon Eintracht Frankfurt zijn sterke reeks niet voortzetten in Bochum. Tegen de plaatselijke VfL werd met liefst 3-0 verloren. Augsburg (met Jeffrey Gouweleeuw in de basis) speelde met 1-1 gelijk tegen VfL Wolfsburg. Dezelfde eindstand stond op het scorebord bij Mainz tegen RB Leipzig. Bij Mainz viel Delano Burgzorg in.