Wijndal botst met reclamebord, Conceição scoort en meer: Ajax besluit CL met zege bij Rangers

Trevor Wagener • 23:52, 01-11-2022 / Laatste Update: 08:44, 12-12-2023

Ajax heeft het Champions League-seizoen dinsdagavond afgesloten met een 1-3-overwinning bij het Schotse Rangers. De ploeg van trainer Alfred Schreuder is door dit resultaat als 3e geëindigd in de poule en vervolgt de Europese campagne in de Europa League.

Nog niet iedere bezoeker in het Ibrox Stadium in Glasgow zat op de aangewezen plek of Ajax stond al op voorsprong: na een prima inspeel-pass van Owen Wijndal op Mohammed Kudus, die de bal panklaar legde, rondde Steven Berghuis met een beheerst balletje af voor 0-1.

Blessure Wijndal

Na een halfuur leverde uitblinker Wijndal de assist op de verdubbelaar van Kudus. De Ghanees speelde zich fraai vrij en kreeg de bal na een hard schot en met het nodige fortuin hard achter Rangers-keeper Allan McGregor. Voor Wijndal kwam het treffen vlak voor rust plots tot een pijnlijk einde. Hij kwam op het aflopende veld hard in botsing met de reclameborden en kon niet verder.

Ajax domineerde ook in de 2e helft, maar deed het aanzienlijk rustiger aan. Vlak nadat Davy Klaassen de moegestreden Berghuis verving, werd Kudus' 2e treffer net aan afgekeurd vanwege nipt buitenspel.

Zakelijke zege

Rangers had voor eigen publiek weliswaar de beste intenties, maar kon geen seconde voor gevaar voor het Amsterdamse penaltygebied zorgen. Gescoord werd er - na een door Alfredo Morelos onbenut blundertje van Remko Pasveer in de slotfase - alsnog: James Tavernier benutte een strafschop nadat Edson Álvarez Rangers-invaller Rabbi Matondo neer had gehaald.

Kort daarop, in de extra tijd, bepaalde invaller Francisco Conceição op aangeven van Dusan Tadic de eindstand. De jonge Portugees kapte enkele momenten na zijn entree zijn tegenstanders uit en vond de verre hoek met een geplaatt schot voor 1-3 waarna de 3 punten na ongeveer 100 minuten en 2 gescoorde treffers mee naar Amsterdam gingen. Door de nederlaag is Rangers de slechtste club OOIT in de CL!