🎥 | Chelsea gaat dik verdiend naar finale Champions League

Bart van der Wijst • 00:53, 06-05-2021 / Laatste Update: 05:56, 05-01-2024

Chelsea staat in de finale van de Champions League. De club van trainer Thomas Tuchel was over 2 wedstrijden Real Madrid de baas, in Londen was Chelsea (net als de 1e helft in Madrid) heer en meester. Toch bleef het lang spannend, want pas in de slotfase maakte de thuisploeg de bevrijdende 2-0.

Timo Werner opende de score. De Duitse spits, die in zijn nog prille Chelsea-carrière heel wat kansen om zeep hielp, kopte in de 1e helft binnen in een leeg doel.

Mendy redt Chelsea

Na de openingstreffer van Werner kwamen er ineens 2 dikke kansen voor Real Madrid. Karim Benzema testte doelman Edouard Mendy, die met 2 wereldreddingen een gelijkmaker voorkwam. Eerst ranselde Mendy een bal uit de hoek, vervolgens moest hij ineens de andere kant op na een puike kopbal van Benzema.

Chelsea vergeet lange tijd te scoren

Na de thee kreeg Chelsea gelijk de mogelijkheid om het duel op slot te gooien. Kai Havertz kopte echter op de lat. Ook Mason Mount en N'Golo Kanté - die een wereldpot speelde - kregen megakansen, alleen de bal wilde er maar niet in. Pas laat in de wedstrijd viel uiteindelijk de 2-0. Mount maakte aan alle onzekerheid een einde, na goed voorbereidend werk van Christian Pulisic.

Engelse finale

Dinsdag bereikte Manchester City al de finale ten koste van Paris Saint-Germain en dus krijgen we wéér een Engelse finale. Dat gebeurde eerder in 2008 (Chelsea-ManUtd) en 2019 (Liverpool-Spurs). De finale staat gepland op zaterdag 29 mei in Istanbul. Er gaan echter geruchten dat die eindstrijd in Londen op Wembley wordt gespeeld, omdat het in Engeland heel goed gaat met de aanpak van het coronavirus.