‘Chelsea moet vrezen voor faillissement’

4 mei 2022

Getty Images
faillissement-chelsea-dreigt-premier-league-voetbal-nog-geen-nieuwe-eigenaar-na-vertrek-roman-abramovich

Chelsea moet alsnog serieus vrezen voor een faillissement, zo melden de Britse media Sky Sports en The Times. Aan het einde van deze maand loopt de speciale licentie af die de overheid de Londense club heeft gegeven.


Voor dat moment moet er een nieuwe eigenaar zijn gevonden.

Abramovich weg
Lange tijd leek dat geen onmogelijke klus, vooral omdat de Russische eigenaar Roman Abramovich de kopers tegemoet kwam en zijn geleende bedrag cadeau te doen aan de club. Abramovich heeft zich echter bedacht en eist nu alsnog een flink deel van zijn lening terug. Dat zou de aankoop van Chelsea zo'n anderhalf miljard euro duurder maken. De prijs die voor Chelsea moet worden betaald, zou zodoende op circa drie miljard euro uitkomen.

Diverse partijen toonden de laatste weken interesse in aandelen de Londense topclub, maar zullen zich na de verhoogde prijs flink achter de oren krabben. Onder meer de Amerikaanse zakenman Todd Boehly zou in de markt zijn. Daarbij is echter wel haast geboden. De speciale licentie waaronder de topclub nu mag opereren, loopt aan het einde van deze maand af. Een nieuwe licentie is noodzakelijk om komend seizoen in de Premier League uit te mogen komen. "De club dreigt te verdwijnen als de verkoop niet deze maand is afgerond", schrijft Sky Sports.