🎥 | Chelsea overklast AC Milan en lijkt alle zorgen vergeten te zijn

Jeroen Rooseboom • 00:55, 06-10-2022 / Laatste Update: 07:39, 12-12-2023

Chelsea heeft woensdagavond op overtuigende wijze gewonnen van AC Milan. In Londen werd het 3-0 en daarbij lijkt al het chagrijn van het begin van dit seizoen als sneeuw voor de zon verdwenen.

Milan-keeper Ciprian Tatarusanu, die de geblesseerde Mike Maignan verving, kon na 5 minuten al aan de bak. Met een knappe redding keerde hij een schot van Mason Mount. De eerste 20 minuten van de wedstrijd gingen op en neer, maar het was Chelsea die de grootste kansen kreeg. Er was een scrimmage voor het Milanese doel nodig om de openingstreffer te forceren: Wesley Fofana scoorde na iets meer dan een halfuur de eerste goal.

Helaas viel kort daarna wel het doek voor de Franse verdediger die overkwam van Leicester City. Hij moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Trevoh Chalobah.

Vlak voor rust zigzagde Rafael Leão knap door de verdediging van The Blues, maar keeper Kepa keerde de bal gemakkelijk. Daardoor was de ruststand 1-0.

Chelsea maakt het af

Chelsea was zeker in de 2e helft duidelijk de betere ploeg. Het leek de moeilijke periode onder ex-trainer Thomas Tuchel helemaal te zijn vergeten, want AC Milan is toch geen misselijke tegenstander. Pierre-Emerick Aubameyang scoorde met nog ruim een halfuur te spelen de 2-0 voor de Londenaren en iets meer dan 5 minuten later maakte Reece James er 3-0 van.

Milan kwam er totaal niet aan te pas en creëerde geen enkele fatsoenlijke kans in de 2e helft. In het laatste kwartier leken de spelers het allemaal wel te geloven. Het tempo was uit het spel en de 3-0-overwinning voor Chelsea kwam niet meer in gevaar.