🎥 | TERUGKIJKEN: Christian Eriksen helpt Inter in derby vol DRAMA langs Milan

Trevor Wagener • 00:02, 27-01-2021 / Laatste Update: 01:17, 06-01-2024

Eindelijk! Christian Eriksen pakte in de kwartfinale van de Coppa Italia in blessuretijd zijn plek in de spotlights die hem zo gegund zijn. De 28-jarige Deen schoot Inter dinsdagavond naar de halve finale van de Coppa Italia en deed dat in stijl: diep in blessuretijd (2-1) en dat na een knotsgekke wedstrijd.

Eerder in het duel opende Zlatan Ibrahimovic de score. In de 2e helft kwam Inter via een rake pingel van Romelu Lukaku langszij, maar beide heren pakten eerder in het duel ook al alle shine door negatief gedrag te tonen.

Boze bazen

Lukaku en Zlatan, voormalig ploeggenoten bij Manchester United, kregen fittie. Dit bleef eerst bij woorden, maar naderhand gingen beide mannen elkaar te lijf en moesten de mensen van beide clubs er alles aan doen om beide heren af te laten koelen.

Daar bleef het voor Zlatan en scheidsrechter Paolo Valeri niet bij. Die laatste stuurde de Zweed weg na een overtreding op Aleksandar Kolarov: zijn 2e gele kaart. Of we dan alles hebben gehad? Nee. Laat in het duel kreeg Valeri last van zijn hamstring en werd vervangen door de 4e official.

Bella Eriksen

Diep in blessuretijd kwam er alsnog een goed einde aan de film... voor Inter dan, waar Stefan de Vrij alle minuten meespeelde. Christian Eriksen, door fans door Conte verkeerd gebruikt, schreef zijn 1e hoogtepunt als Inter-speler in de boeken door de derby te beslissen met een heerlijke vrije trap. Check 't duel hier in zijn geheel terug: