CL: Haaland slacht Leipzig hoogstpersoonlijk, Inter door na 0-0 tegen Porto

Jeroen Rooseboom • 23:57, 14-03-2023 / Laatste Update: 09:37, 12-12-2023

Manchester City, en vooral Erling Haaland, hebben niks heel gelaten van RB Leipzig. De Engelsen wonnen met 7-0 van de Duitsers. Haaland scoorde 5 (!) keer. In Porto werd het 0-0 tussen de plaatselijke FC en Inter. Daarom zijn Manchester City en Inter door naar de kwartfinales van de Champions League. Lees de verslagen hieronder!

Man City, waar Nathan Aké in de basis startte, begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten creëerden ze een paar goede mogelijkheden, waaronder 1 voor Ilkay Gündogan die de bal hoog over schoot. Toch moest de ploeg van Pep Guardiola geholpen worden: ze kregen een zeer gemakkelijke penalty vanwege een handsbal van Leipzig-verdediger Heinrichs. Erling Haaland faalde niet.

Nog geen minuut later lag de bal weer in het netje. Direct vanaf de aftrap pegelde Kevin de Bruyne de bal op de lat, waarna Haaland makkelijk de 2-0 binnen kon werken. Check hier de 1-0 en 2-0! Scheidsrechter Vincic bewees daarna dat hij even langs Specsavers moest, nadat hij over het hoofd zag dat City-keeper Ederson de Oostenrijkse Kevin Laimer torpedeerde. Zie de video hieronder. Tekst gaat door onder de video.

Kort voor rust tekende Haaland ook voor de 3-0.

De grote Haaland-show

Na rust gingen The Citizens vrolijk door met doelpunten maken. Binnen no time stond het 6-0: eerst mocht Gündogan een keer scoren, daarna was het weer 2 keer de beurt aan Haaland. Daarmee scoorde hij 5 keer. Guardiola vond het toen een beetje zielig worden voor Leipzig en besloot de Noor te wisselen.

Na de wissel speelde City de wedstrijd professioneel uit. Ook De Bruyne pikte nog een goaltje mee: hij tekende voor de eindstand van 7-0.

FC Porto - Inter

De eerste helft van FC Porto tegen Inter met Denzel Dumfries stond in het teken van aftasten. Grote kansen vielen er eigenlijk niet. De Italianen leken vastberaden om hun 1-0-voorsprong uit de heenwedstrijd te beschermen.

Ook de 2e helft stond niet bol van de hoogtepunten. Inter hield tegen en de Portugezen kwamen er niet doorheen. Pas in de 76e minuut werd André Onana een keer aan het werk gezet. Hij moest reddend optreden bij een schot van Marko Grujic. In de blessuretijd kwam Porto nog dichtbij, maar Onana hield wederom zijn ploeg op de been na een kopbal van Grujic.

Er werd niet gescoord. Dumfries en zijn ploeg verdedigden de 1-0-voorsprong dus goed en gaan door naar de kwartfinale.