Club Brugge valt door de mand tegen Manchester City en gaat er keihard af

Eimert Pruis • 22:39, 19-10-2021 / Laatste Update: 06:34, 08-01-2024

Club Brugge leefde even op roze wolken maar zijn daar dinsdagavond keihard van afgetrokken door Manchester City. Na het gelijkspel tegen Paris Saint-Germain (1-1) en de overwinning bij RB Leipzig (1-2) dachten de Bruggenaren dat ze heel wat waren. City maakte met 5-1 even de verhoudingen duidelijk.

In het Jan Breydel Stadion was vanaf minuut 1 duidelijk dat City de beste was. De ploeg van trainer Pep Guardiola speelde met de 11 in het donkerblauw. De grensrechter voorkwam de eerste paar doelpunten maar João Cancelo scoorde alsnog na een half uur spelen.

Brugge met Noa Lang in de basis en Ruud Vorm en Bas Dost als invallers, zette daar heel weinig tegenover. Hoe goed ze ook eerder waren in de Champions League, daar was dinsdagavond niets van te zien. Nog voor rust besliste Riyad Mahrez de wedstrijd vanaf 11 meter.

De Bruyne krijgt applaus

Net na de thee maakte Kyle Walker er 3 van en later mocht de ingevallen Cole Palmer ook nog scoren. De 19-jarige middenvelder viel in voor Kevin De Bruyne. De Belg, ooit gehaat in Brugge toen hij speelde voor Racing Genk, kreeg een staande ovatie van het sportieve publiek. Palmer was blij met zijn debuut in de Champions League en beloonde dat met een bekeken schot tegen de netten.

Nathan Aké viel in bij City en moest nog een tegendoelpunt slikken ook. Hans Vanaken zorgde voor de eretreffer in de slotfase. Hij scoorde op aangeven van Vormer. Daarmee werd hij de 1e Belg die in de eerste 3 Champions League-wedstrijden weet te scoren. Mahrez maakte daarna nog even zijn 2e van de avond en zorgde daarmee dat City óók het laatste woord had.