Concurrentie ruikt kansen: Bayern München in slotfase op gelijke hoogte tegen FC Köln

Brian Vesseur • 23:24, 24-01-2023 / Laatste Update: 16:37, 08-01-2024

Bayern München heeft dinsdagavond in eigen huis op de valreep een punt gepakt tegen FC Köln. Ellyes Skhiri scoorde vroeg in de wedstrijd de 1-0 voor de bezoekers. Aanwinst Yann Sommer debuteerde onder de lat. Joshua Kimmich maakte in de 90e minuut met een prachtige goal de 1-1.

Door het gelijkspel liggen er kansen voor de concurrenten van koploper Bayern in de Bundesliga. Bayern staat na 17 wedstrijden op 36 punten, RB Leipzig heeft er na evenveel wedstrijden 32. Eintracht Frankfurt, SC Freiburg en Union Berlin staan allemaal op 30 punten, maar moeten hun 17e wedstrijd nog spelen. Deze teams kunnen dus op 3 punten komen van Bayern München.

Bij de recordkampioen stond Matthijs de Ligt in de basis, bleef Daley Blind (die nog wacht op zijn debuut) 90 minuten op de bank en was Ryan Gravenberch invaller.