🎥 | Danilho Doekhi (oud-Vitesse) helpt Union Berlin diep in blessuretijd aan zege én koppositie

Sjors Tanis • 18:44, 30-10-2022 / Laatste Update: 20:55, 11-12-2023

Union Berlin heeft dankzij een zeer laat doelpunt van Danilho Doekhi de koppositie in de Bundesliga behouden. De 24-jarige Nederlandse verdediger, oud-speler van Vitesse, kopte in de 7e minuut van de blessuretijd raak tegen Borussia Mönchengladbach: 2-1.

Bij een misstap van Union Berlin had Bayern München de koppositie in handen gekregen. Door het late doelpunt van Doekhi, zijn 1e in de Bundesliga, is de voorsprong op Bayern 1 punt na 12 wedstrijden.

Goal Becker afgekeurd

Het openingsdoelpunt van aanvaller Sheraldo Becker werd na een halfuur afgekeurd vanwege hands. Een paar minuten later kwam Mönchengladbach in Berlijn op voorsprong via een kopbal van Nico Elvedi. Invaller Kevin Behrens maakte ook koppend 10 minuten voor tijd gelijk. Daar was slecht uitkomen van de doelman aan voorafgegaan.

Flekken wint én houdt doel schoon met Freiburg

Keeper Mark Flekken, die deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje voor het WK, blijft goed op dreef in de Bundesliga met Freiburg. Op bezoek bij Schalke 04 hield Flekken de 0: 0-2. Freiburg volgt op de ranglijst op 2 punten van koploper Union Berlin. Schalke 04 is hekkensluiter met pas 6 punten na 12 duels.