De groep waar alleen gespeeld werd voor de winstpremie: Bayern en Barcelona verdienen centjes

Eimert Pruis • 23:53, 01-11-2022 / Laatste Update: 17:28, 08-01-2024

Bayern München en FC Barcelona hebben de winstpremie van de Champions League opgestreken in de laatste groepsronde. Bayern won thuis met 2-0 van Internazionale. Barcelona versloeg Viktoria Plzen in Tsjechië met 4-2.

In deze Groep C was alles al beslist in de 5e speelronde. Bayern is groepswinnaar, Inter de nummer 2 en Barcelona gaat de Europa League in. De 6e speelronde was er dus één voor de centjes.

Nederlanders bij Bayern-Inter

Bayern en Inter gaven de reservespelers wat kansen en Pavard liet zich zien. De verdediger die centraal achterin concurrentie heeft van de licht geblesseerde Matthijs de Ligt en als rechtsback concurreert met Noussair Mazraoui, maakte in de 32e minuut het 1e doelpunt van de wedstrijd. In de 2e helft maakte Eric Maxim Choupo-Moting nog op fraaie wijze de 2-0. Ryan Gravenberch deed de hele wedstrijd mee bij Bayern. Stefan de Vrij stond in het veld aan de andere kant en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Denzel Dumfries bleef op de bank zitten bij Inter.

Barcelona beslist wedstrijd niet in 1e helft

Barcelona had in het begin geen enkele moeite in Plzen met de plaatselijke FC Viktoria. Barcelona leek de deal te sealen in de 1e helft met doelpunten van Marcos Alonso en Ferran Torres. Barcelona, waar Frenkie de Jong rust kreeg, maakte het zichzelf moeilijk in de 2e helft. Eerst gaf Barça een pingel weg, die werd benut door Tomas Chory.

Spanning in Plzen

Diezelfde Chory zorgde ook weer voor de aansluiting nadat Torres met zijn 2e van de avond de marge weer op 2 had gebracht. In het laatste half uur werd er niet meer gescoord door de Tsjechen en zo werd Barça een schaamtevolle uitslag bespaard. Pablo Torre maakte er zelfs nog 2-4 van.