De Romeinse muur was zelfs met alle Ajax-spitsen in het veld nauwelijks te breken

Brian Vesseur • 00:52, 16-04-2021 / Laatste Update: 19:37, 04-01-2024

Ajax is uitgeschakeld in de Europa League! AS Roma was over 2 wedstrijden niet per se beter, maar scoorde wel 1 keer meer dan de Amsterdamse club. De Italianen gaan dus naar de halve finale, terwijl bij Ajax vrij snel de knop om zal moeten. Zondag wacht Vitesse in de bekerfinale.

Check de videobeelden van de wedstrijd onderaan dit artikel.

Davy Klaassen en Dusan Tadic kregen in de 1e helft de grootste kansen namens Ajax, zoals dat wel vaker aan de hand is. Vooral de kans van Klaassen was groot: keeper Pau Lopez speelde de bal te zacht, waardoor Antony kon onderscheppen. De voorzet van de Braziliaan bereikte Klaassen, maar die schoot de bal op een verdediger.

Brobbeast

Waar de tv-toeschouwers in de 1e helft tevergeefs wachtten op een doelpunt, daar viel die in de 2e helft al na een minuut of 4. En als Tadic en Klaassen niet scoren, dan doet Brian Brobbey het wel! Met een vunzige lob over de Roma-doelman zette hij Ajax op voorsprong. Brobbey was na rust in het veld gekomen voor Antony.

Het 2e doelpunt van Ajax volgde snel, maar werd na een VAR-check ook weer afgekeurd. Dusan Tadic prikte raak, maar Nico Tagliafico het vlak daarvoor een overtreding gemaakt. Dikke pech voor Ajax.

In Amsterdam miste Tadic een pingel, waarna Roma via een lullige goal de 1-1 maakte. Dat gebeurde in Rome ook: Tadic zag zijn goal worden afgekeurd, Edin Dzeko maakte even later via wat gefrummel de 1-1. De opdracht voor Ajax bleef desondanks hetzelfde: nog een doelpunt maken. Alleen zou het nu geen directe doorgang naar de halve finale opleveren, maar verlenging.

De Romeinse muur

Dat doelpunt kwam helaas niet, ook niet met alle spitsen (Brobbey, later ook Lassina Traoré) in het veld. De Romeinse muur stond goed opgesteld. Te goed, voor het Nederlandse voetbal. Ajax is dit seizoen klaar in Europa. AS Roma is en blijft de enige overgebleven Italiaanse club in Europa.

De 1-0 van Brobbey: