🎥| De Vrij scoort, maar Inter gaat mede dankzij missende Sánchez verrassend onderuit

REUTERS

admin • 18:07, 06-01-2021 / Laatste Update: 09:17, 05-01-2024

Internazionale heeft woensdagmiddag verrassend verloren. De nummer 2 van de Serie ging met 2-1 onderuit op bezoek bij Sampdoria.

De start van het duel tussen Sampdoria en Internazionale was ronduit bizar. Binnen 25 minuten waren er 3 VAR-momenten! Het was na 12 minuten eerst Alexis Sánchez die een penalty mocht nemen namens Inter nadat voormalig SC Heerenveen-speler Morten Thorsby de bal ongeluk op zijn hand had gekregen. Die handsbal werd in eerste instantie niet waargenomen en zelfs na het bekijken van de beelden was het geven van de penalty twijfelachtig te noemen, maar de bal ging toch echt op de stip. Gelukkig voor Thorsby pakte Sánchez het cadeautje niet uit en bleef het 0-0. Ook omdat Ashley Young de bal in de rebound snoeihard tegen de kruising schoot.

Hands

De 2 daaropvolgende VAR-momenten vonden plaats aan de andere zijde van het veld. Eerst was het Lautaro Martínez die de bal op zijn hand kreeg, waarna de arbiter resoluut naar de stip wees. De VAR corrigeerde die beslissing echter. De handsbal had immers buiten het strafschopgebied plaatsgevonden. Geen penalty, maar een vrije trap dus voor Sampdoria.

Uit die vrije trap volgde geen goal, maar niet veel later ging de bal tóch nog op de stip. Dit keer was het Nicolò Barella die de bal weer ongeluk op zijn hand had gekregen. Ongeluk of niet: penalty. Het was daarna nota bene Antonio Candreva die de pingel benutte. Hij staat nog onder contract bij Inter, maar wordt verhuurd aan Sampdoria. Die ploeg kwam voor rust zelfs ook nog op 2-0 door een goal van een andere voormalig Inter-speler: Keita Baldé.

De Vrij

Na rust moest Romelu Lukaku, die op de bank begon, dus alsnog opdraven om de 3 punten voor Inter veilig te stellen. Snel na de invalbeurt van de Belg vond Inter ook de aansluiting. Het was De Vrij die de 1-2 tegen de touwen knikte, maar dit bleek de eindstand. Als AC Milan later op de avond wint van Juventus, lopen ze verder uit op Inter.