Deze 3 spelers van Leicester City brachten een bezoekje aan ‘coronabom’ WK darts

2 januari 2022

Getty Images
deze-3-spelers-van-leicester-city-brachten-bezoek-aan-coronabom-wk-darts-alexandra-palace

Leicester City-spelers James Maddison, Hamza Choudhury en Harvey Barnes hebben zaterdag voor ophef gezorgd door zich tussen duizenden fans te mengen bij het WK darts. Niet alleen worden veel Premier League-spelers, onder wie Virgil van Dijk, de laatste weken positief getest, het WK in Alexandra Palace in Londen wordt door velen als ‘coronabom’ gezien. 


Voor Michael van Gerwen was het WK vorige week al snel voorbij na een positieve test.

'Lek als een mandje'
"Ze moeten eigenlijk elke dag iedereen bij de deur controleren, dat hebben ze niet gedaan", zei Van Gerwen. "Volgens de Britse overheid hoeft dat ook niet. Maar om je eigen organisatie en het WK te beschermen, was dat wel handig geweest. Nu is de controle niet sterk genoeg. Het is nu gewoon een grote coronabom, zo lek als een mandje", aldus Van Gerwen na zijn coronabesmetting.

Het bleek voor het trio van Leicester City geen reden de darttempel in Londen te vermijden. Choudhury, Maddison en Barnes moesten gisteren eigenlijk in actie komen tegen Norwich City, maar door een uitbraak bij de club van de zelf ook besmette doelman Tim Krul ging een streep door de wedstrijd.