Deze voetballer is rijker dan Messi, Ronaldo en Neymar (misschien wel bij elkaar)

27 juli 2021

In de Formule 1 kunnen coureurs een stoeltje kopen, in het voetbal is het mogelijk een profcontract te kopen. Want de voetballer Faiq Bolkiah stond dan wel onder conract bij Leicester en nu bij Maritimo in Portugal, hij kan er geen ruk van. Hij speelde bij de volwassenen dan ook nog nooit een officiële wedstrijd. Wat hij wel met zich mee heeft: hij is steen- en dan ook echt steenrijk.


Faiq Bolkiah is lid van het Bruneise koningshuis: hij is de zoon van Jefri Bolkiah, de prins van het Aziatische oliestaatje. The Sun schat zijn vermogen in op 13 tot 15 miljard pond, oftewel dik 15 miljard euro.

De kanttekening is wel dat hij alleen als erfgenaam aanspraak maakt op dat bedrag, en het dus nog niet in zijn broekzak heeft zitten. Maar het mag duidelijk zijn dat-ie geen broodspeler is. Maar goed ook, want dan zou hij uithongeren.

Uit zijn pagina op Transfermarkt blijkt dat Bolkiah alleen (in 2016-2017) een paar potjes mocht spelen in de UEFA Youth League voor Leicester U19, en eentje in een Portugese jeugdcompetitie.