Dit is de stand van zaken in de poules van Suriname en Curaçao voor cruciale potjes in WK-kwalificatie

8 juni 2021

Pro Shots
suriname-curacao-wk-kwalificatie-stand

Suriname en Curaçao staan voor een belangrijke wedstrijd. Beide teams moéten winnen om in de race te blijven voor deelname aan het WK 2022. In de 1e fase van de kwalificatie staan in de nacht van dinsdag op woensdag de laatste groepsduels op het programma.


Dit is nu de stand van zaken!

Suriname
De ploeg van bondscoach Dean Gorré speelt de 4e en laatste groepswedstrijd tegen Canada, dat net zoals Suriname nog zonder puntenverlies is. Een onderling duel dus voor een plek in fase 2 van de WK-kwalificatie van Noord- en Midden-Amerika. Suriname moét winnen, want Canada heeft een beter doelsaldo en dat is doorslaggevend bij een gelijk aantal punten. De aftrap is om 03.05 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt overigens gespeeld in Bridgeview, een plaats in Chicago, Verenigde Staten.

Als Suriname doorgaat wacht een 2-luik met de winnaar van Groep E. Dat wordt Haïti of Nicaragua. De winnaar van die strijd mag meedoen aan de finaleronde met 8 landen. 3 daarvan gaan rechtstreeks naar het WK in Qatar, de nummer 4 speelt een beslissingswedstrijd tegen een land uit een ander werelddeel.

Curaçao
Net als Suriname speelt ook Curaçao in een rechtstreeks duel om een plek in de volgende ronde. Zowel de ploeg van bondscoach Guus Hiddink (waar Patrick Kluivert voorlopig de leiding heeft vanwege corona bij Guus) als Guatemala heeft 9 punten na 3 duels. En laat ze nou net tegen elkaar spelen in de laatste wedstrijd. Curaçao staat op doelsaldo vóór Guatemala en dus heeft het genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde te bereiken. De aftrap is om 02.00 uur in Willemstad.

Curaçao zou in de volgende ronde Panama of de Dominicaanse Republiek kunnen treffen. Dat 2-luik wordt, ook door Suriname mocht het doorgaan, gespeeld op 12 en 15 juni.