Van Iperen buiten levensgevaar na keiharde botsing met keeper: ‘We bidden voor je’

7 augustus 2022

Pro Shots
Donny Van Iperen Toestand Moldavie Zimbru Stabiel Onderzoek

'Goed' nieuws uit Moldavië: de conditie van de Nederlandse Zimbru Chisinau-verdediger Donny van Iperen is stabiel. Ook heeft de 27-jarige oud-speler van onder meer AZ, Telstar en Go Ahead Eagles geen interne bloedingen.


Dit meldde Zimbru zondagochtend op zijn Facebookpagina. De club ontkende dat Van Iperen in coma ligt. "Het laatste nieuws over Donny's gezondheid is goed!", schreef Zimbru. "Zondagochtend zijn de laatste onderzoeken gedaan door de beste medische experts van het land. Hij is buiten levensgevaar."

Ongeluk
Van Iperen kwam zaterdag in het uitduel met Dinamo-Auto hard in botsing met de keeper van de tegenstander. De mandekker werd op zijn hoofd geraakt en bleef nadien roerloos op het veld liggen, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

"Dit nieuws geeft ons nog meer vertrouwen dat het goedkomt", rondde Zimbru af. "Donny, wij zijn met je. Heel veel sterkte." Ook vroeg de club aan de pers om uit respect voor zijn familie geen onofficiële informatie te publiceren. "We komen later weer terug met officiële informatie."