Dortmund wint derby van Schalke, maar verliest aanvoerder Marco Reus

Bart van der Wijst • 19:33, 17-09-2022 / Laatste Update: 03:21, 12-12-2023

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag de Kohlenpott-derby van rivaal Schalke gewonnen. Tienertalent Youssoufa Moukoko was de held van geel-zwart, hij kopte 10 minuten voor tijd de winnende binnen: 1-0.

Toch was het een overwinning met een zwart randje, want aanvoerder Marco Reus raakte in de 1e helft zwaar geblesseerd. Het lijkt erop dat de Duits-international weer een eindronde moet missen vanwege een blessure.

Tegenhouden

Voor Schalke 04 was het een middagje tegenhouden. Dat ging lange tijd goed, totdat Moukoko erin kwam. Een kwartier na zijn invalbeurt kopte de 17-jarige Moukoko na een schitterende voorzet van Marius Wolf raak. Het stadion ontplofte, Moukoko schreeuwde het uit na zijn treffer. Schalke zocht nog wel de aanval, maar scoorde niet meer. Na het laatste fluitsignaal was het groot feest in Dortmund. Misschien ook omdat ze nu (voor even) aan kop gaan in de Bundesliga.