Duitse commentatoren aangevallen door fans van West Ham: ‘Nog nooit zoiets meegemaakt’

29 april 2022

Getty Images

Eintracht Frankfurt beleefde een prachtige donderdagavond. De club uit de Bundesliga won met 2-1 op bezoek bij West Ham United. Toch was het niet voor iedere Duitser een prettige avond, 2 commentatoren van ARD Radio werden aangevallen door fans van 'The Hammers'.


Het incident gebeurde na de 1-1 die Michail Antonio maakte. Volgens Philipp Hofmeister en Tim Brockmeier waren de fans van West Ham boos over het te uitbundig reageren bij de 0-1 van Ansgar Knauff.

Actie ondernemen
"Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", zou een van de Duitsers hebben gezegd tegen Derek Rae, journalist van ESPN. Rae hield zijn volgers via Twitter op de hoogte van de situatie. Het commentaar van Hofmeister en Brockmeier werd onderbroken, zo was te horen op de radio. Beide heren zeiden dat er geen security was om hen te beschermen.

Na het incident werden beide heren 'in shock' naar een andere plek verplaatst zodat ze het commentaar voort konden zetten. West Ham United gaat camerabeelden bekijken om te achterhalen wie de commentatoren heeft aangevallen. Een stadionverbod volgt voor de misdragers. Ook de politie kijkt naar de zaak.