Sjors Tanis • 23:40, 26-03-2022 / Laatste Update: 03:32, 12-12-2023

Niet alleen het Nederlands elftal speelde zaterdagavond een oefeninterland. Ook toplanden zoals België, Engeland, Spanje en Duitsland kwamen in actie. Hoe verging het ze?

Check hier een overzicht én enkele samenvattingen!

Ierland - België: 2-2

In Dublin namen de 'Rode Duivels' na 12 minuten de leiding via Michy Batshuayi. Nog voor rust was het weer gelijk via een omhaal van Chiedozie Ogbene. Door een goal van Hans Vanaken kwam België in de 58e minuut weer op voorsprong, maar in de 85e minuut kopte invaller Alan Browne de gelijkmaker binnen voor de thuisploeg: 2-2.

Dinsdag speelt België nog een oefeninterland, thuis tegen Burkina Faso.

Check hier de samenvatting van Ierland - België:

(tekst gaat verder onder de video)

Engeland - Zwitserland: 2-1

Breel Embolo zette de bezoekers op Wembley na 22 minuten op voorsprong. Luke Shaw scoorde in de extra tijd van de 1e helft de 1-1. Een benutte penalty van Harry Kane in de 78e minuut bezorgde Engeland de zege: 2-1.

Beide landen doen aan dit jaar mee aan het WK. Dinsdag neemt Engeland het op tegen Ivoorkust tijdens een oefenduel. Zwitserland treft dan Kosovo.

Check hier de samenvatting van Engeland - Zwitserland:

Spanje - Albanië: 2-1

Lange tijd gebeurde er weinig. Tot een kwartier voor tijd, toen Ferran Torres de score opende. In de 85e minuut leek invaller Myrto Uzuni de bezoekers aan een gelijkspel te helpen, maar in de 90e minuut was daar de 2-1 van Dani Olmo, ook een invaller.

Dinsdag speelt Spanje nog een oefenwedstrijd tegen IJsland.

Duitsland - Israël: 2-0

De Duitsers hadden in Sinsheim genoeg aan 1 helft tegen Israël, dat aantrad zonder PSV-speler Eran Zahavi. Na 36 minuten was het Kai Havertz die de 1-0 scoorde en 10 minuten later, vlak voor rust, vond ook Chelsea-teamgenoot Timo Werner het net. Vlak voor tijd miste invaller Thomas Müller een penalty en in blessuretijd deed Yonatan Cohen, een andere invaller, dat aan de andere kant ook nog.

Duitsland oefent dinsdag nog tegen Oranje in de Johan Cruijff Arena.