🎥 | Duitsland komt in Nations League niet verder dan gelijkspel tegen Italië vol debutanten

Pim Huberts • 00:42, 05-06-2022 / Laatste Update: 10:58, 07-01-2024

De verrassende overwinning van Hongarije op Engeland stond eigenlijk in het voorprogramma van de hoofdwedstrijd op de Nations League-zaterdag: Italië versus Duitsland. Een heel interessant potje werd het niet: 1-1

Een potje tussen Italië en Engeland lijkt altijd spannend. Veelal wordt er gelijkspel gespeeld, maar Italië bleek de betere volgens de statistieken. Het team dat nu bondscoach Roberto Mancini aan de leiding heeft verloor maar 1 van de 10 onderlinge duels. Maar nam Mancini deze wedstrijd wel zo serieus? De coach liet maar liefst 6 spelers debuteren in het Italiaanse elftal.

Eindelijk doelpunt

Een saaie 1e helft werd gelukkig nagevuld door een iets interessantere 2e helft, al moest dat wel even duren. In de 70e minuut schoot Degnand Wilfried Gnonto de bal perfect voor de voeten van AS Roma-speler Lorenzo Pelligrini: 1-0.

Letten jullie op?

De voorsprong was van korte duur want 3(!) minuten later lag de bal alweer in het netje achter Gianluigi Donnarumma. Nadat Timo Werner de bal nog even met z'n hand leek te raken, schoot Joshua Kimmich de bal hard in: 1-1. De VAR controleerde nog wel even het moment, maar zag er geen overtreding in. De Italianen pushte nog wel even voor de voorsprong, maar vonden het uiteindelijk eigenlijk wel prima. De energie was op. Einduitslag: 1-1.