Duitsland speelt Italië helemaal scheel en bewijst waarom de Europees kampioen niet naar het WK gaat

Bart van der Wijst • 00:42, 15-06-2022 / Laatste Update: 15:39, 07-01-2024

Duitsland gaat met een goed gevoel op vakantie, dat kunnen de Italianen niet zeggen. In wedstrijd 4 van de groepsfase van de Nations League wonnen de Duitsers heel eenvoudig van de Europees kampioen: 5-2.

In Mönchengladbach werd het publiek getrakteerd op een galavoorstelling, de ene aanval was nog mooier dan de andere. De piepjonge Wilfried Gnonto en Alessandro Bastoni maakten de stand nog iets draaglijker voor Italië, dat vanavond wel liet zien waarom het niet op het WK staat.

Eerlijk verdeeld

De wedstrijd begon met een typisch Werner-momentje. Timo Werner kreeg een niet te missen kans, alleen voor Werner natuurlijk wel. Toch duurde het niet lang voordat het Duitse publiek kon juichen. Na een prachtaanval was Joshua Kimmich het eindstation. Net als in de heenwedstrijd in Italië (1-1) scoorde hij. Voor rust benutte Ilkay Gündoğan nog een penalty.

Deed Italië dan helemaal niets? Zo nu en dan wel, maar dan lag Neuer weer eens in de weg. Oké toegegeven, de Italianen speelden ook niet in de allersterkste opstelling. Toch werden ze na rust bij vlagen weggespeeld alsof het A-spelers tegen jochies uit de D'tjes was. Thomas Müller scoorde nog en Werner maakte zijn misser met 2 doelpunten goed.

In de slotfase was de defensie van Duitsland al met vakantie, daarom konden Gnonto en Bastoni nog op het scoreformulier komen.