🎥 | Duizenden Arsenal-fans protesteren tegen clubeigenaar Stan Kroenke: ‘OUT!’

23 april 2021

Wat een beelden! Duizenden supporters van Arsenal kwamen vrijdagavond samen rond het Emirates Stadium. In het noordoosten van Londen protesteerden de fans. Zij eisen het vertrek van Stan Kroenke, de Amerikaanse eigenaar van Arsenal.


De 73-jarige Kroenke ligt al jaren niet goed (eigenlijk: héél slecht) bij de supporters van Arsenal. Met spandoeken, gezang en acties op social media maakten de supporters van Arsenal hun onvrede de laatste jaren al vaak bekend, maar het inschrijven (en 2 dagen later weer terugtrekken) voor de plannen voor de Super League betekende de grote kronkel voor duizenden supporters.

#KroenkeOut staat er op tientallen spandoeken en kartonnen borden. Ook oud-spelers als Ian Wright en Jack Wilshere spraken zich de afgelopen dagen al duidelijk uit tegen het beleid van Kroenke. Hij is volgens het blad Forbes in het bezit van ongeveer 10 miljard euro, maar de 73-jarige Amerikaan weigert al jaren om serieus te investeren in de selectie van Arsenal.

Boos
Hij heeft sinds 2018 liefst 90 procent van de aandelen van Arsenal in handen met zijn bedrijf Kroenke Sports and Entertainment. Kroenke is ook eigenaar van NBA-club Denver Nuggets, NHL-club Colorado Avalanche, MLS-club Colorado Rapids.

The Gunners zijn op dit moment 'slechts' 9e in de Premier League. Geen Europees voetbal voor Arsenal dus, als het zo blijft. Wel als Arsenal de Europa League wint, wat recht geeft op Champions League voetbal.