Ekkelenkamp scoort bij debuut voor Hertha, vervelende 1e minuten Harroui bij Sassuolo

Getty

Sjors Tanis • 00:44, 18-09-2021 / Laatste Update: 07:53, 05-01-2024

Jurgen Ekkelenkamp heeft bij zijn debuut voor Hertha BSC meteen een goal gemaakt! Hij scoorde de 1-1 in de Bundesliga-wedstrijd tegen promovendus Greuther Fürth.

De club uit Berlijn won met 2-1 van de hekkensluiter en klimt daardoor uit de onderste regionen van de ranglijst.

Zeefuik veroorzaakt penalty

Greuther Fürth, dat na 4 duels nog zonder zege was in de Duitse competitie, kwam wel op voorsprong in het Olympiastadion van Berlijn. Branimir Hrgota benutte in de 2e helft een strafschop na een overtreding van Deyovaisio Zeefuik op Jeremy Dudziak. Ekkelenkamp, in de 60e minuut in de ploeg gekomen voor Kevin-Prince Boateng, sierde zijn debuut op door een minuut later met het hoofd gelijk te maken. Hertha kwam ook nog op 2-1. Verdediger Maximilian Bauer van Greuther Fürth werkte de bal uit een schot van Marco Richter in eigen doel.

Naast Zeefuik en Ekkelenkamp voor Hertha kwamen Nick Viergever en Jetro Willems voor Fürth in actie. Willems werd in de 2e helft gewisseld.

Harroui bij Sassuolo

Abdou Harroui maakte zijn debuut bij Sassuolo. De middenvelder viel een kwartier voor tijd in tijdens de wedstrijd in de Serie A tegen Torino. Met Harroui binnen de lijnen kreeg Sassuolo nog een tegendoelpunt, waardoor de bezoekers de 3 punten pakten. Een vervelend debuut dus voor Harroui.