Engels volksfeest in Praag: West Ham wint de Conference League door goal in laatste minuut

Jeroen Rooseboom • 01:01, 08-06-2023 / Laatste Update: 00:14, 12-12-2023

West Ham United heeft op ongelooflijke wijze de Conference League gewonnen. De wedstrijd leek bij een 1-1-stand af te stevenen op een verlenging, maar Jarrod Bowen maakte in de 90e minuut de winnende. Check hieronder het verslag!

De finale tussen de nummer 8 van Italië en de nummer 14 van Engeland begon rustig. Beide ploegen tastten rustig af op zoek naar een opening. Het spel lag ook erg vaak stil: Fiorentina haalde als ware Italiaanse meesters het tempo uit het spel. West Ham kwam door een afstandsschot van Declan Rice het dichtst bij een doelpunt in de openingsfase

In minuut 33 volgde het 1e echt grote moment van opwinding. Fiorentina-aanvoerder Christian Biraghi wilde aanleggen voor een corner, toen hij vanuit het Engelse gedeelte van het stadion van alles naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Hij werd geraakt en bloedde vrij behoorlijk. Anders dan in Nederland werd er niet gestaakt, maar de wedstrijd lag wel een paar minuten stil.

Tekst gaat verder onder de video

Na de onderbreking scoorde Fiorentina via Luka Jovic. Helaas voor hem en zijn ploeg stond hij buitenspel en dus zochten de spelers met de brilstand op het scorebord de kleedkamers op voor de rust.

Vervelende botsing

Ook aan het begin van de 2e helft werd er maar weinig gevoetbald. Het spel lag veel stil, zeker toen Nico Gonzalez en Nayef Aguerd met elkaar in botsing kwamen. De 2 spelers moesten verzorgd worden.

Ondanks dat Fiorentina wat de overhand kreeg in, was het toch West Ham wat op voorsprong kwam. The Hammers kregen een vrij gemakkelijk gegeven penalty en Saïd Benrahma faalde niet. Hij liet het Engelse deel van het stadion ontploffen: 1-0 voor West Ham.

Tekst gaat door onder de video

Maar La Viola liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Slechts 5 minuten later werkte Giacomo Bonaventura een voorzet van Nico Gonzalez binnen, waardoor de teams weer op gelijke hoogte stonden. Daarna werd de wedstrijd leuker en leuker. Het spel ging op en neer en Fiorentina liet bij vlagen erg goed voetbal zien.

Daarna leek de wedstrijd af te stevenen op verlenging, maar daar was Bowen het niet mee eens. In de 90e minuut scoorde hij een heerlijke goal op aangeven van Lucas Paqueta om West Ham de Conference League te bezorgen.