🎥 | Enorme vreugde in New York: club wint voor 1e keer de MLS Cup

Sjors Tanis • 11:25, 12-12-2021 / Laatste Update: 04:09, 12-12-2023

New York City FC heeft voor het eerst de titel veroverd in de MLS. De club die pas 7 jaar bestaat versloeg Portland Timbers na strafschoppen. Het duel in Portland was in de reguliere speeltijd in 1-1 geëindigd.

Doelman Sean Johnson werd de held door 2 penalty's te stoppen. De serie eindigde in 4-2.

Late gelijkmaker

New York was kort voor rust aan de leiding gekomen door een doelpunt van de Argentijn Valentin Castellanos, de topscorer van de MLS het afgelopen seizoen. Diep in blessuretijd maakte de Chileense international Felipe Mora gelijk waarna er in de verlenging niet meer werd gescoord.

De Peruaan Alexander Callens mocht, nadat hij zijn doelman Johnson er twee had zien stoppen, de beslissende strafschop nemen en faalde niet.