Erik ten Hag en Manchester United schieten niks op met knotsgek gelijkspel bij Galatasaray

Bart van der Wijst • 21:53, 29-11-2023 / Laatste Update: 22:52, 04-01-2024

Manchester United moet flink aan de bak wil het de knockout-fase van de Champions League halen. De ploeg van Erik ten Hag staat ook na 5 speelrondes nog onderaan in Groep A. Woensdagavond speelde Manchester United in Istanboel gelijk in een knotsgek duel met Galatasaray: 3-3.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Ten Hag en zijn mannen. Na 18 minuten stond het 2-0 voor Manchester United door goals van Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes. Met name die van de Portugees mocht er wezen: hij schoot een bal kiezelhard tegen de touwen.

Onana blundert

Galatasaray kwam terug in de wedstrijd door een goal van Hakim Ziyech. Die mocht oud-collega André Onana bedanken, want de Kameroener zag er niet lekker uit bij de 1-2. Toen Scott McTominay de marge weer op twee bracht, leek Manchester United de overwinning binnen te hebben. Maar Onana hielp Galatasaray weer een handje. Ook bij de 2-3 van Ziyech, een vrije trap op dezelfde plek als van zijn eerste goal, blunderde de keeper.

Twintig minuten voor tijd maakte Muhammed Aktürkoglu er ook nog eens 3-3 van. Daarna vergaten de defensies van zowel Gala als ManUnited dat er nog verdedigd moest worden. De sluizen gingen open en er kwamen vele kansen, maar geen enkele ging erin. Dus bleef het bij een gelijkspel waar vooral United niks aan heeft. Zij staan onderaan met 4 punten uit 5 duels en krijgen koploper Bayern München nog op bezoek op de slotdag.