Erik ten Hag laat zich gelden bij Manchester United met deze 5 regels

7 juli 2022

ANP
erik-ten-hag-regels-man-united

Erik ten Hag heeft zich in zijn eerste weken bij Manchester United al flink doen gelden. Bij de club moeten ook echt wel wat veranderingen doorgevoerd worden, want United eindigde vorig seizoen teleurstellend als 6e. Bovendien lekte er regelmatig vertrouwelijk nieuws uit de club naar de pers en was er de nodige groepsvorming binnen het team. Werk aan de winkel dus voor de Nederlander!


Ten Hag heeft daarom 5 regels ingevoerd bij de club waar alle spelers zich aan dienen te houden. Daarmee moet de discipline bij de club terugkomen en moet het lekken naar de pers stoppen. De nieuwe United-coach heeft zijn spelers al laten weten hen uit het team te schoppen als hij erachter komt dat zij vertrouwelijke info lekken. Check alle regels hieronder!

De 5 'gouden' regels van Ten Hag:
1. Als spelers te laat komen voor trainingen of vergaderingen, zullen zij niet in de basis staan, ongeacht hun reputatie of staat van dienst.

2. In een week waarin er een wedstrijd wordt gespeeld, mogen de spelers geen alcohol drinken. Daardoor moeten zij in topconditie komen voor de wedstrijden.

3. De maaltijden voor spelers worden door dezelfde koks gemaakt. En dus niet meer door eigen, persoonlijke koks van de spelers. Daarnaast zal er meer vis en groente op het menu komen te staan.

4. Over eten gesproken: elke speler krijgt een op maat gemaakt dieet en hun BMI (body mass index) zal elke maand gemeten worden, om ervoor te zorgen dat iedereen gezond blijft eten en zo in vorm blijft.

5. Als spelers ergens problemen mee hebben, moeten ze deze bij Ten Hag kenbaar maken, en niet eerst bij hun managers of makelaars.

Met deze regels wil Ten Hag de band met zijn spelers versterken op basis van respect en vertrouwen. Die dingen heeft de oud-Ajax-coach hoog in het vaandel staan en moet de basis vormen voor nieuw succes.