Erik ten Hag met Manchester United hard op weg naar finale League Cup: Nottingham Forest dik verslagen

Sjors Tanis • 23:52, 25-01-2023 / Laatste Update: 08:18, 12-12-2023

Erik ten Hag is met Manchester United heel dicht bij het bereiken van de finale van de League Cup. De trainer zag zijn team de heenwedstrijd in de halve eindstrijd bij Nottingham Forest overtuigend winnen: 0-3. Wout Weghorst maakte zijn 1e goal voor The Red Devils en had net als Tyrell Malacia een basisplaats.

De return tussen ManUnited en Forest is woensdag 1 februari op Old Trafford, de thuishaven van Ten Hag en co. De winnaar van de 2-strijd neemt het in de finale op Wembley op tegen Newcastle United of Southampton.

VAR gunstig gezind voor Ten Hag

ManUnited opende in de 6e minuut de score dankzij een fraaie treffer van Marcus Rashford. De aanvaller ontving de bal op eigen helft, liet 2 tegenstanders zijn hielen zien en besloot zijn rush met een doeltreffend schot in de korte hoek. Oud-Ajacied Antony was vervolgens een aantal keer dicht bij een 2e treffer voor de ploeg van Ten Hag, terwijl een doelpunt van Forest-aanvaller Sam Surridge werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de laatste minuut van de 1e helft verdubbelde Weghorst de voorsprong uit een rebound, nadat keeper Wayne Hennessey een schot van Antony voor zijn voeten had gebokst. Bruno Fernandes zette in de 89e minuut met een schuiver de eindstand op het bord: 3-0. Weghorst was toen al gewisseld: de spits werd in de 85e minuut naar de kant gehaald door Ten Hag. Malacis speelde de hele wedstrijd in stadion City Ground van Nottingham Forest.