Europa League: Angeliño doet Van Bronckhorst pijn, Frankfurt doet goede zaken

28 april 2022

Getty Images

Veel Nederlandse ogen waren donderdagavond gericht op Feyenoord in de Conference League, maar bij het grotere broertje werden ook de halve finales gespeeld. De kans op een Duitse finale in de Europa League werd een stukje groter, RB Leipzig en Eintracht Frankfurt wonnen.


Angeliño deed Giovanni van Bronckhorst behoorlijk veel pijn. De trainer van Rangers FC zag in de slotfase de oud-PSV'er heerlijk scoren. Angeliño nam een afgeslagen corner vol op de pantoffel: 1-0. Door deze uitslag is alles nog mogelijk in Schotland bij de return volgende week.

Frankfurt boekt knappe zege
In Londen stond de andere halve finale op het programma en het publiek kon daar amper met de ogen knipperen of de 0-1 lag er al in. Ansgar Knauff kopte de openingstreffer namens Eintracht Frankfurt binnen. West Ham United repareerde de schade al snel; Michail Antonio maakte gelijk.

De winnende treffer kwam op naam van Daichi Kamada. De Japanse middenvelder scoorde, waardoor Eintracht Frankfurt volgende week in Duitsland een 2-1-voorsprong verdedigt.