🎥 | Erling Haaland helpt City met wéér een hattrick naar halve finales FA Cup

18 maart 2023

Topspits Erling Haaland heeft zaterdagmiddag opnieuw zijn klasse onderstreept. De 22-jarige Noor leidde Manchester City in de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Burnley in de kwartfinales van de FA Cup met een hattrick naar de volgende ronde.


De veelvraat sloeg na een half uur spelen 2 keer snel na elkaar toe: na een prachtpass van Julián Álvarez rondde Haaland af en kort daarna tikte hij een simpele sitter binnen op assist van Phil Foden. Na rust reageerde Haaland het meest attent nadat Fodens inzet terugkwam van de paal: 3-0.

Hattricks Haaland
Afgelopen dinsdag liet Haaland in het Champions League-duel met RB Leipzig met een hattrick ook al van zich spreken. Hij scoorde toen maar liefst 5 (!) keer in de met 7-0 gewonnen return in de 8e finales.

Álvarez maakte er zelf ook 2 voor Manchester City. De andere goal werd gemaakt door Cole Palmer. Nathan Aké bleef op de bank bij The Citizens en Vlaardinger Ian Maatsen had een basisplaats bij Burnley, dat in het Championship speelt.

FA Cup op zondag
De andere 3 kwartfinales in de FA Cup staan zondag op de agenda. Erik ten Hag treft met Manchester United op Old Trafford Fulham. Sheffield United-Blackburn Rovers en Brighton & Hove Albion-Grimsby Town zijn de andere 2 kwartfinales.