🎥 | FC Barcelona krijgt weer een penalty tegen: op achterstand in return kwartfinales Europa League

Sjors Tanis • 23:28, 14-04-2022 / Laatste Update: 03:40, 12-12-2023

Voor de 4e keer in iets meer dan 1 speelhelft heeft FC Barcelona een penalty tegen gekregen. Eintracht Frankfurt benutte in de return van de kwartfinales van de Europa League al na 4 minuten een pingel: 0-1.

Barça moet aan de bak tegen de Duitse club, want de heenwedstrijd eindigde vorige week in 1-1. De 3 Nederlanders begonnen op de bank in Camp Nou.

Barça in problemen: ook 0-2

Zonder Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memhpis Depay kwam Barça in de 36e minuut zelfs op een grotere achterstand. Een half uur na de benutte strafschop van oud-FC Groningen-speler Filip Kostic schoot Rafael Borre van afstand heerlijk raak en de assist was van Kostic.

(tekst gaat verder onder de beelden)

3 keer strafschop in LaLiga

Zondag kreeg het FC Barcelona van trainer Xavi nog 3 penalty's tegen in de LaLiga-wedstrijd tegen Levante. Barça won dat duel (2-3) dankzij een goal van invaller Luuk de Jong in de blessuretijd. Levante scoorde 2 van de 3 pingels.