FC Bayern zet even aan tegen Viktoria Plzen en wint met hele dikke cijfers

Bart van der Wijst • 22:37, 04-10-2022 / Laatste Update: 02:09, 12-12-2023

FC Bayern heeft eenvoudig gewonnen van Viktoria Plzen in de Champions League. De kampioen van Duitsland won zo ook de 3e wedstrijd van dit seizoen in de groepsfase. Al binnen 20 minuten was Bayern München klaar met de Tsjechen, het werd uiteindelijk 5-0.

Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui kregen de kans van trainer Julian Nagelsmann. Misschien speelde het ook mee dat Joshua Kimmich en Thomas Müller ontbraken vanwege corona. Ook Matthijs de Ligt stond in de basis en speelde net als zijn oud-collega's bij Ajax 90 minuten.

Rap tempo

De thuisploeg liet er geen gras over groeien in de openingsfase. Al na 7 minuten klonk de torhymne van FC Bayern. Leroy Sané kreeg alle ruimte van de verdediging van Plzen en schoot raak. Dat deed de Duits-international overigens behoorlijk fraai.

Het duurde niet lang of de 2-0 stond op het scorebord. Serge Gnabry kon na een slim passje van Leon Goretzka scoren. Weer 7 minuten later was het opnieuw raak. Na een gelukje kon Sadio Mané de bal binnen werken. Over en sluiten dus, al was dat eigenlijk bij de 1-0 al het geval. Mané leek ook nog een assist op zijn naam te schrijven in de 1e helft, maar hij stond buitenspel voorafgaand aan de afgekeurde goal van Jamal Musiala.

Lekker rusten

Met het oog op aanstaande zaterdag, dan speelt Bayern tegen Borussia Dortmund, werd er (in de rust) lekker gewisseld door Nagelsmann. De spelers die bleven staan namen zichtbaar gas terug. Toch werd er nog wel 2 keer gescoord. Mané kreeg alsnog zijn assist, hij verzorgde Sanés 2e doelpunt. Invaller Eric Maxim Choupo-Moting zorgde voor de eindstand.

Dus kunnen de fans van Bayern München met een goed gevoel aan de pullen bier, al is het Oktoberfest net klaar.