Flinke straf voor Saint-Étienne na uit de hand gelopen degradatiewedstrijd

23 juni 2022

ANP

Saint-Étienne moet volgend seizoen met 3 punten in mindering starten in de Ligue 2. Ook mag er tijdens de eerste 4 wedstrijden geen publiek aanwezig zijn. De degradatie van de 10-voudig kampioen van Frankrijk zorgde voor chaos op en rondom het veld.


En dus is de club hard gestraft door de Franse tuchtcommissie. Nadat Saint-Étienne voor het eerst in 18 jaar degradeerde na de play-offwedstrijd tegen AJ Auxerre ging het helemaal mis in Stade Geoffroy-Guichard. 'Fans' bestormden het veld en schaamden zich niet om vuurwerk naar het publiek te gooien.

Penalty's
Saint-Étienne eindigde afgelopen seizoen met 1 puntje boven de degradatiestreep, op de 16e positie, en moest dus nacompetitie spelen. Nadat de heenwedstrijd met AJ Auxerre in een gelijkspel eindigde, werd het nog spannender toen Les Verts (de Groenen) ook voor eigen publiek niet wisten te winnen.

Ook in deze wedstrijd werd het gelijk en dus moesten er penalty's genomen worden. Toen Auxerre de winnende penalty erin schoot (5-4) liep het volledig uit de hand. Spelers en stafleden vluchtten snel weg.