Galatasaray komt in sensationele titelstrijd 1 goal tekort, Besiktas kampioen

Trevor Wagener • 23:44, 15-05-2021 / Laatste Update: 22:32, 07-01-2024

Het is Galatasaray niet gelukt om de Süper Lig te winnen. In eigen huis won de ploeg weliswaar met 3-1 van Yeni Malatyaspor, maar Besiktas deed op bezoek bij Goztepe niks geks en won met 1-2. Hiermee was de titel veilig en dat nota bene met het kleinste verschil ooit.

3 clubs maakten nog kans op de titel, maar dat was 3 speelrondes geleden nog heel anders. Besiktas kon tegen Galatasaray Turkse kampioen worden, alleen was Galatasaray toen met 3-1 de betere dankzij onder andere een treffer van Ryan Babel.

Spannend

In de midweekse speelronde op dinsdag maakte competitieleider Besiktas het helemaal spannend door in eigen huis met 1-2 te verliezen van Karagumruk. Galatasaray won met 4-1 en kwam op gelijke hoogte.

Met een positief doelsaldo van 2 goals begon Besiktas als favoriet aan de allerlaatste speelronde, alleen mocht de 15-voudig kampioen geen fout maken. Ging dat wel zo, dan zou Fenerbahce dat op de laatste speeldag óók verloor zomaar de lachende 3e kunnen worden op 2 punten achterstand van de gedeelde koplopers.

Stuivertje wisselen

Maar zover is het niet gekomen. Domagoj Vida maakte al na 10 minuten de openingsgol voor Besiktas op bezoek bij Goztepe, dat via Alpaslan Ozturk op 1-1 kwam. Omdat ook Fenerbahce en Galatasaray bij rust tegen een achterstand aankeken, stond Besiktas er na 45 minuten spelen het beste voor.

Na rust was dat snel anders en opnieuw waren Ibrahim Dervisoglu en Babel van grote waarde voor Galatasaray, dat dankzij goals van hen een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. Even droomde Galatasaray van de titel, maar door een benutte strafschop van Rachid Ghezzal kwam Besiktas weer op voorsprong en stonden beide partijen in puntenaantal weer gelijk.

Besiktas kampioen

Galatasaray maakte er in de slotfase nog wel 3-1 van, maar bij Goztepe-Besiktas werd er niet meer gescoord waardoor Besiktas zich tot landskampioen mocht kronen.