🎥​ | Gareth Bale helpt Los Angeles FC in 128e (!) minuut aan penaltyserie, club wint alsnog MLS Cup

Sjors Tanis • 10:11, 06-11-2022 / Laatste Update: 01:09, 08-01-2024

Los Angeles FC heeft voor het eerst de titel veroverd in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. In de finale rekende het team van trainer Steve Cherundolo na strafschoppen (3-0) af met Philadelphia Union.

Die penaltyreeks was nodig, omdat de stand na verlenging gelijk was: 3-3. Gareth Bale had een belangrijk aandeel in de zege. De Welshman scoorde in de 128e minuut, diep in blessuretijd van verlenging, de gelijkmaker (3-3).

Scoreverloop

Middenvelder Kellyn Acosta opende na een klein half uur spelen de score voor Los Angeles. De Hongaar Dániel Gazdag maakte in de 59ste minuut gelijk. Toen Jesús Murillo Los Angeles in de 83ste minuut weer op voorsprong zette, leek de titel voor die club aanstaande. Jack Elliott antwoorde vrijwel direct (2-2), waarna een verlenging noodzakelijk was.

Los Angeles FC raakte in de tweede helft van de verlenging doelman Maxime Crépeau kwijt. De Canadees kreeg een rode kaart en liep bovendien een zware blessure op. Met een man meer, nam Philadelphia Union via Elliott weer de leiding (2-3). Invaller Bale kopte kort voor tijd alsnog de 3-3 binnen, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin was LA FC de beste.

De Italiaan Giorgio Chiellini bleef op de bank bij Los Angeles FC.