GIO-EFFECT! Rangers kwalificeert zich in 1e duel Van Bronckhorst voor volgende EL-ronde

25 november 2021

Getty Images
Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst heeft een geweldige start als coach van Rangers. De Nederlander leidde zijn nieuwe ploeg naar een 2-0-zege op Sparta Praag. Precies genoeg voor een plek in de 16e finales van de Europa League.


Meer was ook niet meer haalbaar. Het Olympique Lyon van Peter Bosz was al zeker van groepswinst en dus een plaats in de 8e finales van de Europa League. Een ronde eerder moeten Gio en Rangers dus aan de bak. Die wedstrijden zijn gepland in februari.

Vanaf de tribune zag Van Bronckhorst zijn Schotse ploeg in het weekend nog verliezen van Hibernians voor de beker (1-3). Vanaf de bank ging het een stuk beter. Alfredo Morelos was de grote man bij Rangers. De Colombiaanse spits maakte Gio al na een kwartier blij met de openingstreffer.Morelos maakt het verschil
Voor een beter onderling resultaat moest Rangers alleen met 2 doelpunten verschil winnen. En zo gebeurde. Morelos knikte net na rust de 2-0 binnen en daar bleef het bij.

Peter Bosz was ook tevreden. Lyon wint namelijk alles Europees dit seizoen. Ook Brøndby moest eraan geloven. De Denen kwamen nog wel op voorsprong via Mikael Uhre, maar het toptalent Ryan Cherki (normaal gesproken wisselspeler) maakte dat met 2 treffers ongedaan.

CHECK OOK: Alle uitslagen van de Europa League en de standen na speelronde 5