Giovanni van Bronckhorst huilt: Rangers na geweldige start toch dik onderuit tegen Napoli

Eimert Pruis • 00:55, 15-09-2022 / Laatste Update: 06:34, 08-01-2024

Napoli gaat in de Champions League-groep van Ajax fier aan de leiding. De Napolitanen wonnen ook op Ibrox met 3-0 van Rangers en gaat vol vertrouwen het 2-luik met Ajax in. Eerder won Napoli ook al met 4-1 van Liverpool.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zal vanavond huilend naar bed gaan. Hij had zoveel hoop na een geweldige start en Rangers kreeg ook zoveel kansen. Mede dankzij een strenge scheidsrechter en een sterk Napoli moest Rangers weer buigen. Ze scoorden niet.

Morelos geeft Van Bronckhorst hoop

Alfredo Morelos kopte Rangers binnen een minuut bijna op voorsprong. De Schotten gingen na een geweldig eerbetoon als een gek van start. Het leverde kans na kans op, maar geen doelpunt. Vooral badboy Morelos (uiteraard pakte hij ook geel) was op dreef.

Rusten met 0-0

Giovanni van Bronckhorst was allang blij dat er geen afstraffing in de lucht hing zoals een week eerder tegen Ajax (4-0). Hij baalde alleen van het feit dat Rangers zoveel kansen miste. Aan de andere kant mocht de Schotse club ook blij zijn dat Napoli zijn kansen om zeep hielp. De Italianen begonnen het Champions League-seizoen nog uitstekend met een 4-1-overwinning op Liverpool. Veel doelpunten dus, maar na 45 minuten op Ibrox stond er een teleurstellende 0-0 op het scorebord.

Curieuze penalty

Daar dachten we snel van af te zijn in de 2e helft. Giovanni Simeone stormde weg en werd in de 16 licht aangetikt door James Sands. Scheidsrechter Mateu Lahoz was onverbiddelijk. Een penalty en de 2e gele kaart voor Sands. Het bleek niet de 1e opvallende beslissing van de Spaanse arbiter.

Scorende Politano loopt te vroeg in

Piotr Zielinski legde aan en schoot de bal in de linkeronderhoek. Goalie Allan McGregor (40) redde fraai maar Matteo Politano schoot in de rebound binnen. Napoli juichte, maar dat was van korte duur. De VAR zag dat Politano te vroeg was ingelopen. Geen afgekeurde goal, maar een nieuwe pingel besloot Lahoz.

Kopie van 1e pingel

Zielinski schoot de bal weer in de linkeronderhoek. En wie dook opnieuw in de goede hoek: McGregor! Zo bleef het 0-0 en sloeg de vlam in de pan op Ibrox.

Rangers met 10 en wederom een strafschop tegen

Rangers moest wel met een man minder verder. En toen gaf Lahoz weer een strafschop aan Napoli. Deze keer wel 100 procent terecht, want Borna Barisic stak zijn arm onhandig de lucht in: hands.

Politano doet het wel

Deze keer ging Politano achter de bal staan. De man in vorm nam een aanloop met veel hoge knieën en schoot in de andere hoek dan Zielinski 2 keer deed. McGregor dook opnieuw in de goede hoek, maar deze keer had hij de bal niet te pakken.

Nog erger voor Gio

Het werd nog veel erger voor Van Bronckhorst en zijn mannen. Giacomo Raspadori en Tanguy Ndombele maakten er namelijk nog 0-2 en 0-3 van. En zo verliest Rangers voor de 2e keer op rij dik en gaat Napoli fier aan kop van de groep van Ajax.