Groepswinnaar Porto stuurt Atlético keihard terug naar huis, Leverkusen naar Europa League

1 november 2022

Getty Images
FC Porto

FC Porto heeft Groep B van de Champions League gewonnen. De sterke Portugezen waren oppermachtig tegen een klungelig Atlético Madrid: 2-1. In diezelfde groep speelden Bayer Leverkusen en Club Brugge doelpuntloos gelijk.


Daardoor klom Porto naar de 1e plaats in de eindstand. Brugge moet genoegen nemen met plek 2. De strijd om het ticket voor de Europa League werd gewonnen door Leverkusen. Zij hadden aan het puntje tegen Brugge genoeg om over Atléti heen te gaan naar de 3e plaats. Leverkusen had namelijk een beter onderling resultaat dankzij een 2-0-zege.

Waar is die vechtmachine van Simeone?
En zo gaat het team van trainer Diego Simeone roemloos af. De Argentijnse coach maakte Atléti een tijdlang onoverwinnelijk in Spanje en de Champions League. De tijd dat Atléti zo'n beetje alle potjes met 1-0 won is definitief verleden tijd.

Oblak voorkomt blamage
Binnen 5 minuten scoorde Mehdi Taremi al namens Porto. In het Estádio do Dragão werd het via Stephen Eustáquio al snel 2-0. Daarna prutste Atlético maar wat aan. Porto had nog wel kansen op 3-0 en meer, maar keeper Jan Oblak was de enige van Atléti die een voldoende haalde. In blessuretijd kreeg Atlético nog een eretreffer.0-0 genoeg voor kansen missend Leverkusen
Bij Leverkusen-Brugge werd er maar niet gescoord. Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong hadden basisplaatsen en lieten zich ook zien. Zij misten ook kansen. Bovendien claimde Bakker ook nog een penalty, maar kreeg hij die niet. De thuisploeg had duidelijk een overwicht, maar hadden ondertussen ook gehoord dat 0-0 voldoende was voor een plaats in de Europa League. En dus bleef het zo en zijn de kaarten geschud in Groep B.

Eindstand Groep B Champions League


1. FC Porto 6-12 (12-7)
2. Club Brugge 6-11 (7-4)
3. Bayer Leverkusen 6-5 (4-8)
4. Atlético Madrid 6-5 (5-9)