Groep Do or Die: Eintracht staat op uit de dood, Tottenham doet Marseille pijn in 95e minuut

Eimert Pruis • 00:03, 02-11-2022 / Laatste Update: 07:22, 12-12-2023

Eintracht Frankfurt heeft voor sensatie gezorgd in Groep D van de Champions League. In de Groep Do or Die, waarin nog alles mogelijk was, klom Frankfurt dankzij een zwaarbevochten zege op Sporting Clube de Portugal (1-2) naar de 2e plaats. Tottenham Hotspur won op het nippertje van Olympique Marseille (1-2) en dat levert de groepswinst op.

In Groep D kon elke deelnemer nog groepswinnaar worden. Sterker nog, virtueel stond elke club even bovenaan. Maar dat telt allemaal niet. Het winnende doelpunt van Randal Kolo Muani (foto) wel. Hij zorgde voor de bevrijding in Lissabon. Sporting, waar Jeremiah St. Juste 77 minuten meedeed, kwam op voorsprong en stond even bovenaan Groep D.

Mazzelpingel

In de 2e helft kwam Eintracht wonderwel nog langszij via een benutte pingel van Daichi Kamada. Frankfurt kreeg een mazzelpingel, want het was zeer natuurlijk hands van Sebastian Coates, nadat hij notabene door Kamada in de rug werd gesprongen.

Frankfurt en Tottenham juichen

De meegereisde Frankfurt-fans schreeuwden het uit en naarmate het einde ging de blik naar Marseille. Daar stond het héél lang 1-1. Ook Marseille stond even bovenaan na een doelpunt van Chancel Mbemba. Clement Lenglet maakte in de 54e minuut gelijk. Tottenham verzuimde vervolgens de leiding te nemen, maar won uiteindelijk nog via Pierre-Emile Hojbjerg.

Alles weer anders in de 95e minuut

Ongelooflijk! Want dankzij dat doelpunt in de 95e minuut gaat niet Marseille naar de Europa League, maar Sporting. Dus de Portugezen juichen ook. Tottenham klom in blessuretijd dus nog over Eintracht heen naar groepswinst.