Groep E: Good old Olivier Giroud brengt Milan naar 8e finales, Chelsea schrikt tegen Zagreb

Eimert Pruis • 23:54, 02-11-2022 / Laatste Update: 18:18, 07-01-2024

Olivier Giroud heeft AC Milan naar de 8e finales van de Champions League gebracht. De Franse spits, die altijd en overal scoort, was van hele grote waarde en bij alle goals betrokken in het cruciale duel met FC Salzburg: 4-0. Groepswinnaar Chelsea won in dezelfde Groep E thuis met 2-1 van Dinamo Zagreb.

Terug naar San Siro. Milan en Salzburg maakten er daar een heerlijk potje CL-voetbal van. Beide ploegen speelden vol op de aanval en de wedstrijd swingde op en neer. Salzburg had ook kunnen scoren, maar zij hebben Giroud niet. De 36-jarige Fransman lijkt met de jaren beter te worden.

Alles met het hoofd

In de 1e helft stond hij bij een corner op de juist plek. Hij kopte hard richting de netten en zag dat de bal met een beetje geluk het doel invloog. Net na rust was Giroud weer belangrijk met zijn hoofd. Deze keer gaf hij een kopassist. Rade Krunic scoorde (ook met het hoofd).

Giroud kopt vlammend raak

Giroud weer op de juiste plek

Nog binnen het uur was de wedstrijd beslist en natuurlijk was weer Giroud het goudhaantje. Rafael Leão trok diagonaal langs de 16 en kreeg de bal toch nog vanuit een uiterste hoek voor. Uiteraard stond Giroud op de juiste plek om binnen te schieten.

En vlak voor het eindsignaal scoorde Junior Messias nog. Wie gaf de assist? Je raadt het al: ene Olivier Giroud. Onthoud die naam! ;-)

Groepswinnaar wel in sterkste 11

Chelsea was al zeker van groepswinst, maar de relatief nieuwe trainer Graham Potter stuurde toch zijn beste 11 de wei in. Zij kwamen al vroeg op achterstand tegen Dinamo Zagreb dankzij Bruno Petkovic. Raheem Sterling en debutant Denis Zakaria maakten de achterstand nog voor rust goed. In de 2e helft ging Potter volle bak wisselen en werd er niet meer gescoord.