Groep H: David Neres bezorgt Benfica de zege bij Juve, PSG pas laat langs Maccabi van Chery

Eimert Pruis • 01:06, 15-09-2022 / Laatste Update: 08:57, 07-01-2024

In Groep H werd woensdagavond in de Champions League het meest gescoord. Benfica verraste met een zege bij Juventus: 1-2. David Neres was de grote man bij de ploeg van trainer Roger Schmidt. Maccabi Haifa droomde dankzij Surinamer Tjarron Chery even van een wereldse stunt, maar Paris Saint-Germain kwam toch laat langszij voor een 1-3-zege.

Zo gaan Benfica en PSG aan de leiding in Groep H. Allebei met 6 punten uit 2 duels. Juventus moet nu al vrezen na 2 verliespartijen.

Milik nu de held

Juventus begon nog sterk en kwam al vroeg op voorsprong door een heerlijke kopbal van Arkadiusz Milik. De oud-spits van Ajax was in het weekend nog de schlemiel tegen Salernitana op knullige wijze. Hij dacht de 3-2 te maken en juichte zo uitbundig dat hij zijn shirt uittrok, vergetende dat hij al geel had. Het leverde hem een prent op en toen werd zijn doelpunt ook nog (onterecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Nog geen puntenverlies van Benfica

Milik was het woensdagavond alweer vergeten en schreeuwde het uit na zijn openingstreffer tegen Benfica. De Portugezen zijn dit seizoen onder trainer Roger Schmidt uitstekend begonnen en hebben in alle competities nog geen puntenverlies geleden.

Pingel voor de Portugezen

Benfica herstelde zich ook in de 1e helft en kwam verdiend op 1-1. Een terecht gegeven penalty was voor specialist João Mário geen probleem. Hij zorgde met een harde knal in het dak van het doel voor de 1-1-ruststand.

Neres scoort

In de 2e helft kwam de ploeg van Schmidt zelfs op voorsprong. Voormalig Ajacied David Neres was het haantje vroeg in het 2e bedrijf. Hij wilde dat iedereen wist dat hij had gescoord.

Neres is weer belangrijk in de Champions League

Maccabi Haifa - PSG 1-3

De 1e helft is van Chery

De 1e helft van Maccabi Haifa tegen Paris Saint-Germain was die van Chery. De Surinaamse aanvaller, die voor veel Eredivisieclubs speelde in het verleden, zette Haifa heel verrassend en tegen de verhouding in op voorsprong. Daarvoor had Kylian Mbappé al wat kansen verprutst.

Chery: de man van de 1e helft

Afgekeurde 2-0

Maccabi leek zelfs op 2-0 te komen, maar het was duidelijk buitenspel. De grens wachtte alleen netjes, waardoor de onvrede groot was in het stadion van de thuisclub.

Mbappé op Messi: 1-1

Even later maakte Mbappé zijn fout goed. De Franse aanvaller legde keurig af op Lionel Messi, die niets anders kon doen dan raak schieten. Het leverde de Argentijnse superster weer 2 records op. Daarna was Chery dicht bij een hernieuwde voorsprong. Zijn vurige schot werd maar net gered door Gianluigi Donnarumma.

Messi nu op Mbappé

Messi, Mbappé en ook Neymar waren al een paar keer dicht bij de voorsprong, maar het dapper strijdende Maccabi Haifa hield lang stand. Ruim 20 minuten voor tijd was het dan toch raak. Mbappé kreeg de bal deze keer van Messi en schoot beheerst raak. Zo kwam PSG pas in de 69e minuut op voorsprong.

Balen voor Chery

De magere 1-2 bleek niet de eindstand want Neymar maakte nog een 3e PSG-treffer. Zo kwam de sterrenensemble van PSG met de schrik vrij in Israël. Chery zal met gemengde gevoelens terugkijken op de avond. Hij blonk uit, maar zijn Maccabi verloor wel.