Italiaanse media melden overlijden Mino Raiola, zaakwaarnemer zelf laat weten dat hij leeft

28 april 2022

Getty Images
mino-raiola-dood

Er was onduidelijkheid over de gezondheidssituatie van Mino Raiola. Volgens Italiaanse media en grote internationale media zou de Nederlandse zaakwaarnemer zijn overleden. Ook Sportnieuws.nl meldde aanvankelijk op basis van Italiaanse media dat Raiola was overleden. De zaakwaarnemer zelf laat via Twitter boos weten dat hij nog leeft.


Rechterhand van Raiola José Fortes Rodriguez ontkende echter al bij de NOS het overlijden van Raiola en een medewerker van het bedrijf van Raiola zou hebben gezegd dat het nepnieuws is. "Mino leeft."

De belangenbehartiger van grote spelers als Erling Haaland, Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Matthijs de Ligt is 54 jaar oud en een officiële bevestiging van diens overlijden was er ook niet. De gezondheidssituatie van Raiola is weliswaar erg slecht, maar hij is niet overleden dus. Het Italiaanse persbureau ANSA sprak ook dokter Alberto Zangrillo van het Milanese San Raffaele-ziekenhuis: "Raiola vecht voor zijn leven".

Sinds januari in het ziekenhuis
Italiaanse media melden dat hij al sinds januari in dat ziekenhuis in Milaan ligt. Volgens BILD zou hij een longziekte hebben. La Gazzetta dello Sport meldt dat hij in januari een spoedoperatie moest ondergaan en dat zijn situatie de laatste weken is verslechterd. Volgens de in Nederland bekende oud-voetballer Fortes Rodriguez is Raiola zeker niet overleden, maar 'ligt hij heel slecht'.