Here we go! ‘André Onana dicht bij overstap van Ajax naar Inter’

23 september 2021

Getty
andre-onana-dicht-bij-overstap-van-ajax-naar-inter-transfer-talk

"André Onana is heel dicht bij een overstap naar Inter", zo vertelde transferspecialist Fabrizio Romano tijdens zijn livestream over de Ajax-keeper. Volgens de journalist van Sky Sports gaat het om een transfer ná dit seizoen.


"Het is niet gedaan, maar hij is echt dichtbij. Transfervrij, dus in de zomer", aldus Romano.

Dopingschorsing
Onana zit in Amsterdam nog altijd een dopingschorsing uit nadat hij in februari werd geschorst. Op 4 november mag hij weer in actie komen. Hij traint inmiddels al wel weer mee bij Ajax.UPDATE: zaakwaarnemer ontkent
Onana is niet bijna akkoord over overgang naar Internazionale aan het einde van het seizoen. "Dat is niet waar", reageert zijn zaakwaarnemer. "Internazionale heeft in de zomer naar zijn situatie gevraagd. Maar dat hebben andere clubs ook gedaan."

Trainer Erik ten Hag weigert Onana af te schrijven, maar heeft begrip voor de manier waarop technisch directeur Mark Overmars zich opstelt. "Ik heb een buitengewoon goede band met André", zei hij onlangs. "Ik ben hem zeer erkentelijk voor wat hij voor Ajax en mij heeft gedaan de afgelopen jaren. Maar er zit ook een zakelijke kant aan. Ajax wilde zijn contract graag verlengen."

Ajax heeft afgelopen zomer met Remko Pasveer en Jay Gorter 2 doelmannen aangetrokken. Maarten Stekelenburg staat op dit moment aan de kant met een liesblessure.