🎥 | Ierland-aanvaller Michael Obafemi maakte DEZE wereldgoal tegen Schotland

Trevor Wagener • 21:20, 11-06-2022 / Laatste Update: 18:48, 08-01-2024

Ierland-international Michael Obafemi velde zaterdag hoogstpersoonlijk het vonnis over Schotland. De 21-jarige Swansea City aanvaller droeg met een assist en een absolute wondergoal bij aan een masterclass in het Nations League-duel.

In de 1e helft bediende Obafemi spits Troy Parrott met een uitgemeten passje. Parrott faalde niet en verzorgde de 2-0. Alan Browne had de Ieren in het Aviva Stadion in Dublin al op voorsprong gezet.

Wereldgoal Obafemi

Na de pauze ging Ierland door: aan de hand van Obafemi werd Schotland verder in het putje gedrukt. De jongeling kreeg de bal op 30 meter van het doel van Parrott, dacht niet na en haalde uit. Zijn poging bleek Craig Gordon te machtig: 3-0!

Luttele minuten nadat Obafemi zijn wonderschane treffer maakte, zat zijn wedstrijd erop. Hij kreeg last en werd onder luid applaus vervangen door Scott Hogan (zie onder). Zijn goal ging uiteraard viraal!