City buigt achterstand met hulp van 17-jarige om, Kopenhagen scoort toch nog tegen Dortmund

Jeroen Rooseboom • 23:56, 02-11-2022 / Laatste Update: 11:02, 08-01-2024

Bij de wedstrijden tussen FC Kopenhagen en Borussia Dortmund stond er, behalve de sportieve eer, niets meer op het spel. Alle ploegen waren voor de laatste wedstrijd al zeker van de plaatsen waar ze zouden eindigen. Kopenhagen en Dortmund speelden gelijk en City dankte een 17-jarige in de strijd om de achterstand tegen Sevilla om te zetten in een overwinning.

FC Kopenhagen - Borussia Dortmund

De thuisploeg uit Denemarken had tot aan deze wedstrijd nog niet gescoord tijdens deze editie van de Champions League. In de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund was het dan eindelijk zover: nadat eerst Thorgan Hazard de Duitsers op voorsprong zette, prikte middenvelder Hakon Haraldsson de 1e goal van het CL-seizoen binnen voor Kopenhagen. En dat was ook meteen het verhaal van de 1e helft.

In het tweede deel van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Dortmund kreeg nog een paar goede kansen, maar wist uiteindelijk niet meer te scoren.

Goals FC Kopenhagen - Borussia Dortmund

Manchester City - Sevilla

Erling Haaland zag vanaf de tribune hoe zijn City tegen de verhouding in op achterstand kwam tegen Sevilla. Het waren The Citizens die de meeste aanspraak maakten op de openingsgoal, maar het was Rafa Mir die na een halfuur de Spanjaarden op voorsprong schoot.

Omdat er tijdens deze wedstrijd toch niet zoveel meer op het spel stond, mocht de 17-jarige rechtsback Rico Lewis zijn debuut maken in het miljoenenbal van Pep Guardiola. Dat deed hij met verve, want zijn goal bracht City kort na rust op gelijke hoogte met Sevilla. Haaland-vervanger Julián Álvarez pikte nog een goaltje mee en de wedstrijd was definitief gespeeld toen Riyad Mahrez 10 minuten voor tijd de 3-1 maakte.