Inter flitst voorbij stadgenoot AC Milan en kan CL-finale ruiken

Noah Hoogenboezem • 00:56, 11-05-2023 / Laatste Update: 08:07, 12-12-2023

Inter is heel dichtbij de 1e Champions League finale sinds 2010. In de derby tegen AC Milan werd het 2-0 voor de ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. De eindstand stond in San Siro al na 11(!) minuten op het scorebord.

Inter, met Denzel Dumfries in de basis en Stefan de Vrij als invaller, vloog uit de startblokken en al na 8 minuten was het raak. Edin Dzeko was bij een corner van Hakan Çalhanoğlu zijn tegenstander te slim af en pegelde de bal keihard in de kruising achter Milan-keeper Mike Maignan.

Inter veegt Milan weg

Inter was niet van plan te stoppen met aanvallen na de 1e goal en al snel was het zelfs 2-0. Een voorzet van Federico Dimarco belandde voor de voeten van Henrikh Mkhitaryan, die vervolgens de bal langs Maignan schoot.

VAR draait penalty terug

Milan mocht daarna niet klagen dat het bij rust slechts 2-0 was. Eerst schoot Çalhanoğlu van afstand snoeihard op de paal en daarna kreeg Inter zelfs een penalty na een 'overtreding' op Lautaro Martinez van Simon Kjaer. De VAR riep scheidsrechter Jesús Gil Manzano daarop naar de kant en na het zien van de beelden besloot hij dat het toch geen penalty was, maar een makkelijke valpartij van de Inter-aanvaller.

Matige 2e helft

In de 2e helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd, maar gescoord werd er niet meer. Milan kreeg nog de grootste kans, maar Sandro Tonali raakte vanaf de rand van de 16 de paal. Daardoor won Inter met 2-0 en is het heel dichtbij een plek in de Champions League-finale.

Return

Op dinsdag 16 mei spelen beide ploegen de return in hetzelfde stadion om een plek in de finale van de Champions League. De finale is op zaterdag 10 juni in Istanbul. De andere finalist komt uit de wedstrijd tussen Manchester City en Real Madrid. Dinsdag speelden beide teams met 1-1 gelijk in de heenwedstrijd in Madrid. De return van die wedstrijd is op woensdag 17 mei.