🎥 | Inter houdt hoop op nieuw kampioenschap in Serie A na zwaarbevochten zege op Napoli

Sjors Tanis • 21:03, 21-11-2021 / Laatste Update: 01:03, 12-12-2023

Internazionale heeft de hoop op een nieuw kampioenschap in de Serie A zeker nog niet opgegeven. In Milaan werd Napoli, dat samen met AC Milan koploper is, aan de kant gezet: 3-2. Napoli en AC Milan hebben nu 32 punten, Inter volgt met 28 punten.

Zaterdag verloor AC Milan ondanks 2 goals van Zlatan Ibrahimovic met 4-3 van Fiorentina.

Scoreverloop

Napoli kwam in Milaan na 17 minuten op voorsprong via Piotr Zielinski. Nog voor rust keerde de thuisploeg het tij door goals van Hakan Calhanoglu (penalty) en Ivan Perisic. Na een uur spelen leek Lautaro Martínez het duel te beslissen: 3-1. Dries Mertens bracht de spanning in de 78e minuut echter terug. Maar Inter hield in de slotfase, mede dankzij een fraaie redding van keeper Samir Handanovic en enkele missers van Napoli, stand en pakte de 3 punten.

Geen Nederlanders

Denzel Dumfries bleef de hele wedstrijd op de bank bij Inter. Omdat Stefan de Vrij met een dijbeenblessure ontbrak kwamen er bij de topper in de Serie A geen Nederlanders in actie.