Inter is net te sterk voor Udinese en blijft stadsgenoot Milan op de huid zitten

Brian Vesseur • 21:56, 01-05-2022 / Laatste Update: 00:08, 12-12-2023

AC Milan won zondagmiddag nét aan van Fiorentina (1-0), waarmee het hoe dan ook koploper bleef in de Serie A. Aan Inter later op de dag de taak om het gat 2 punten te houden. En dat is gelukt: Udinese werd nipt met 2-1 aan de kant gezet.

Ivan Perisic maakte na 12 minuten al de 1-0 in Udine. Nadat Lautaro Martínez er een paar minuten voor rust 2-0 van maakte, wisten de fans van AC Milan dat het gat 2 punten zou blijven. Martínez miste overigens een penalty, maar schoot de rebound wel binnen.

Die Milan-fans kregen weer hoop toen Ignacio Pussetto in de 72e minuut de aansluitingstreffer maakte: 2-1.

Nederlandse inbreng

Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd bij Inter, Denzel Dumfries zat de hele wedstrijd op de bank. Bij Udinese waren Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar bankzitters.